eshop opencart
Έχετε απορίες, χρειάζεστε βοήθεια ;

Επικοινωνία

Παρακαλώ διαλέξτε ένα ή περισσότερα

Social Media: Κεντρικός πυλώνας επικοινωνίας με το κοινό

Τα social media έχουν μετατραπεί σε κρίσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο. Η παρουσία στα social media δεν είναι πλέον πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα, καθώς αποτελούν έναν κεντρικό πυλώνα επικοινωνίας με το κοινό. Μέσω αυτών, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν κοινότητες, να ενισχύσουν το brand τους και να αλληλεπιδράσουν άμεσα με τους πελάτες τους. Μια στρατηγική που στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων και της αναγνωρισιμότητας πρέπει να βασίζεται σε βαθιά κατανόηση του κοινού, των τάσεων και των στόχων της επιχείρησης. Η δημιουργία περιεχομένου που απευθύνεται στο συγκεκριμένο κοινό, η στρατηγική διαφήμισης με στόχο την αύξηση της προβολής και η συνεχής παρακολούθηση και αναθεώρηση των αποτελεσμάτων είναι απαραίτητες πρακτικές για την επίτευξη επιτυχίας στα social media. Με μια στρατηγική που εστιάζει στην ποιότητα, τη συνέπεια και τη δημιουργικότητα, μπορούν να επιτευχθούν σταθερά αποτελέσματα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την επιτυχία της επιχείρησης.

Πόσο SMART είναι η στρατηγική σας;

Η στρατηγική SMART παρέχει ένα χρήσιμο πλαίσιο για τη δημιουργία θεμελιωδών στόχων και την επίτευξη τους. Εφαρμόστε την στη στρατηγική των social media και θα διαπιστώσετε τα οφέλη της!

Το SMART είναι ακρώνυμο για:

Specific (συγκεκριμένο): Είναι αναγκαίο να διατυπώσετε συγκεκριμένους στόχους που δεν αφήνουν χώρο για ασάφεια. Για παράδειγμα, ένας συγκεκριμένος στόχος μπορεί να περιλαμβάνει την αύξηση των ακόλουθων στο Instagram κατά 30% εντός συγκεκριμένου τριμήνου.

Measurable (μετρήσιμο): Η ικανότητα να αξιολογήσετε ποσοτικά την επίτευξη των στόχων είναι κρίσιμη. Η χρήση metrics διευκολύνει την παρακολούθηση της προόδου και επιτρέπει την προσαρμογή της πορείας αν είναι αναγκαίο. Αν παρατηρήσετε για παράδειγμα ότι τα νούμερα των πωλήσεων δεν είναι στο ποσοστό που έχετε θέσει, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε στις απαραίτητες αλλαγές. 

Achievable (εφικτό): Οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικά εφικτοί για την επιχείρησή σας με βάση τους πόρους σας. Αναθεωρώντας τακτικά τους στόχους βεβαιωθείτε ότι παραμένουν εφικτοί.

Relevant (σχετικό): Οι στόχοι πρέπει να ενσωματώνονται άψογα στους ευρύτερους επιχειρηματικούς σας στόχους. Για παράδειγμα, αν ο στόχος σας είναι η ενίσχυση της ορατότητας της εταιρείας, μπορείτε να θέσετε ως στόχο να παρακινήσετε 100 ακόλουθους στα social media να κάνουν κλικ σε ένα άρθρο για να μάθουν περισσότερα για τις υπηρεσίες σας.

Τimely (στοχευμένο χρονικά): Η θέσπιση προθεσμιών προάγει την ευθύνη και την παρακολούθηση της προόδου. Ο καθορισμός συγκεκριμένων χρονικών περιορισμών για την αξιολόγηση των στόχων εξασφαλίζει τη συνεχή αξιολόγηση της απόδοσης και την έγκαιρη προσαρμογή.

Παρά την πολυσύνθετη φύση του μάρκετινγκ στα social media, οι στόχοι SMART παρέχουν μια δομημένη προσέγγιση που πρέπει κάθε επιχείρηση να έχει προκειμένου να βελτιώνεται και να έχει θετική εξέλιξη!

Για να θέσουμε με SMART τρόπο τη στρατηγική των social media σας και να έχετε θεαματικά αποτελέσματα, απλά  επικοινωνήστε μαζί μας!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print
Pinterest
YOU-TUBE-SHORTS

Το YouTube ξεκίνησε μία νέα έκδοση των You Tube Shorts που είναι διαθέσιμη μόνο για μέλη, επιτρέποντας στους δημιουργούς να μοιράζονται βίντεο μικρού μήκους αποκλειστικά με αυτούς.

google-performance-max

Η Performance Max Campaign είναι ένας τύπος καμπάνιας που προσφέρει μία απλοποιημένη λύση, βασισμένη στο AI για να διασφαλίσετε ότι οι διαφημίσεις σας φτάνουν σε πολύτιμους πελάτες στο διαδίκτυο. Σας επιτρέπει να προωθήσετε την επιχείρησή σας και τις υπηρεσίες σας σε μια μόνο καμπάνια σε όλα τα κανάλια και τους χώρους διαφήμισης της Google.

Το influencer marketing έχει εκτοξεύσει τη διαφημιστική βιομηχανία στον ψηφιακό κόσμο, προσφέροντας νέους τρόπους επικοινωνίας με τους καταναλωτές και επιτυχημένες στρατηγικές προώθησης και πωλήσεων για τις επιχειρήσεις.

Επικοινωνία

Παρακαλώ διαλέξτε ένα ή περισσότερα